Kőszeg

2017.07.12. 16:35

A talizmán - Bemutatóhoz zene is jár a Kőszegi Várszínházban

A szerda este színpadra kerülő újabb bemutató mellett az Elővári sokadalom számos attrakciója várja a közeli napokban a Kőszegi Várszínházba látogatókat.

Tersztyánszky Krisztina

Vajon tényleg hátrányos megkülönböztetést eredményez a vörös hajzat? És ha igen, felül lehet kerekedni az előítéleteken? Például pénzzel? Mindezekre a kérdésekre választ kap, aki ma este fél kilenckor helyet foglal a vár-udvar széksoraiban. Johann Nepomuk Nestroy A talizmán című zenés-táncos vígjátékát Kelemen József vitte színre a várszínházban. Már a szereplők nevei is sejtetik a fergetes komédiát: Tüzelő Titusz, Nyomóváry grófnő, Fanyűvő Flóra, Töki, Dugó Hugó. A darabot a mai bemutatón kívül pénteken és szombaton, valamint július 18-án, 19-én, 21-én, 22-én és 23-án, mindig 20.30-kor nézhetik meg az érdeklődők.

A talizmán: ma este lesz a premier
Fotó: Kőszegi Várszínház

A színházi előadásokra várakozva az Elővári sokadalomban is érdemes elidőzni. A vásári kínálat mellett ma 17 órától vezetett látogatás indul a reformációi kiállításra, 19.30-tól pedig a kőszegi fúvósok játszanak premiernapi térzenét. Pénteken Az ének iskolájából ismert Tóth Magdus szórakoztatja a közönséget, szombaton 19 órától pedig Kendik Péter extrém zongorista ad koncertet.

Hétfőn 20.30-tól a nagyszínpadon a barátok, kollégák Hollósi Frigyesre emlékeznek, aki 17 évig a Kőszegi Várszínház művésze volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!