Kőszeg

2014.02.04. 15:10

Újabb nemzetközi projekt a Jurisich Gimnáziumban

Nem lankadó lelkesedéssel vesz részt nemzetközi projektekben a kőszegi gimnázium. Most török kapcsolatot építenek.

Némethy Mária

Izmirben járt egy kőszegi küldöttség. Az Európai Unió által támogatott Comenius projektben négy partnerország – Magyarország, Törökország, Németország, Olaszország – egy-egy városa vesz részt. A környezetvédelmi téma az EULAND fantázianevet viseli – European Landscape and Sustainable Development –, európai tájak és fenntartható fejlődés. A két éves programsorozat lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy saját tapasztalaton és kutatómunkán keresztül megfigyeljék környezetüket, ismerjék meg annak geológiai és természeti tulajdonságait, megértsék az emberi tevékenység környezetre való hatásait. Azzal, hogy megismerik saját és más országok helyzetét, kultúráját, természeti adottságait és problémáit is, nyitott gondolkodású, széles látókörű, aktív európai polgárokká válhatnak.

A két éves projektet előkészítő nemzetközi csapat Izmirben (Fotó: Jurisich Gimnázium)

A Jurisich Miklós Gimnáziumot Nagy Marietta és Kató-Földvári Melinda tanárok képviselték, akik a megbeszélések során a projekttalálkozók munkatémáját, feladatait, időpontját egyeztették. A vendéglátó török iskolának az Európai Unió-s projektekkel szembeni elkötelezettségét tükrözte, hogy a szervező tanárokon kívül az iskola igazgatója is részt vett minden munkamegbeszélésen és programon, a helyi polgármester pedig megtisztelte jelenlétével a török tanári kar és a magyar, német, illetve olasz delegáció közös munkavacsoráját. Rendkívül hasznos két év elé nézhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!