Kőszeg

2014.01.25. 18:14

Átadták a közösségi kultúra díjait

A Magyar Kultúra napja alkalmából szombaton estébe nyúlt Kőszegen, a Jurisics-várban, a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület közösségi kultúráért díjainak átadása.

Némethy Mária

A kultúra napja alkalmából V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár mondott ünnepi beszédet, köszöntőt Horváth György, az egyesület elnöke.

Az idei díjazottak:

Egyéniek: Dr. Tilcsik György, aki 15 éve vezeti a Savaria Legio Egyletet; Kozma Gábor újságíró, a 25 éve működő Éhen Gyula Kör alapítója, elnöke; Barki Katalin, a Savaria Egyetemi Központ könyvtárának vezetője; Györke Gyuláné, Bajánsenye helytörténetének felivrágoztatásárt; Szórádi Enikő, a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója; Virágh Árpád, a vépi  Nosztalgia és Hobby Jármű Egyesület alapító elnöke; Konti Zoltán, a séi Demizson Klub kitalálója, működtetője; Bősze Krisztián, aki Egervölgyben kiemelkedő közösségi és kulturális munkát végez a faluért; Horváth Miklós, Velem polgármestere a falu kulturális törekvéseinek majdnem 30 éven át történő támogatásárt; Bakos Zoltán, a kőszegi Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház munkatársa.

Csoportos kategóriában a Szombathelyi Pedagógus Kórus és a szombathelyi Vitalitás Galéria kapta meg az idén a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!