Kőszeg

2014.03.02. 14:45

Concordia bál Kőszegen

Kőszeg - Nagyon jól sikerült szombaton a híres Concordia bál, a vendégek hajnali négyig ropták a táncot.

Némethy Mária

Volt budapesti, paksi, zalaegerszegi és több szombathelyi is az idei Concordia bál 160 vendége között. Nagyon dicsérték a kiváló vacsorát, a zenét, az éjféli töltöttkáposztát, a jó programokat.

Huber László polgármester báli megnyitójában kiemelte: hagyományosan a farsang utolsó szombatján tartják Kőszeg híres Concordia bálját. Megemlékezett a városban 50 éven át karnagyként dolgozott dr. Schrott Gézáról, aki a Concordia-Barátság Énekegyesület örökös karnagyaként tavaly hunyt el.


A műsorban Soskó András operaénekes Gráf Györgyi zongorakíséretével híres opera és operett dalokból nyújtott át egy csokorra valót. Szilágyi Miklós , a Barátság-Concordia Énekegyesület karnagya a bálozókat is megénekeltette: egy csujjogatóban horkantani, ciccenteni és puszikat cuppantani kellett. A BE-JÓ történelmi táncosai pedig pompás ruhájukkal, táncprodukciójukkal emelték a bál fényét.

Majdnem 200 tombolatárgyat sorsoltak ki, ebből 200 ezer forint bevétele lesz az énekkarnak, amelynek elnöke, Szilágyi Imre elmondta: a jövő heti első próbán már a jövő évi bálra kezdik el a felkészülést azzal, hogy kielemzik az idei bált, s még fényesebben rendezik meg majd a 2015. évi Concordia bált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!