Kőszeg

2014.12.07. 09:03

Didergős kőszegi advent

Kőszeg - Szombaton alig volt érdeklődő a vásár iránt, de ma talán többen keresik fel a natúrparki kézműveseket a Jurisics téren.

Némethy Mária

Az Írottkő Natúrpark szervezésében ez a hétvége szombaton és vasárnap 14 órától 20 óráig a natúrparki kézművesek vásárával zajlik a Jurisics téren. Szombaton délután az esős, kellemetlen időben azt láttuk, hogy a Hősök kapuja alatt éppen a kőszegszerdahelyi Vadrózsák Asszonykórus énekelt gyönyörű karácsonyi dalokat, a téren vaskosarakban fahasábok égtek, a felállított bódékban, vagy a kapualjakba húzódott  kézművesek pedig dideregtek, de vásárlót nem láttunk.

- Én is legszívesebben otthon lennék, a meleg szobában teát iszogatnék - hallottuk Vértes Ildikótól, aki gyönyörű mézeskalácsait, adventi koszorúit kínálta volna a vásárlóknak a városháza kapualjában.

Vértes Ildikó gyönyörű mézeskalácsait, adventi koszorúit kínálta a városháza kapualja alatt (Fotó: a szerző)

Talán vasárnap jobb idő lesz, a vásárlók is eljönnek. 14-20 óra között  ma  gencsapáti betlehemeseket, a kőszegi evangélikus egyházközség énekkarát, valamint Kőszeg koncert fúvószenekarát hallhatják, miközben iszogathatnak forralt bort, s egyedi, kézzel készült különlegességeket vásárolhatnak karácsonyi ajándékként.

Ma este 18 órakor a városháza előtti adventi koszorún  az evangélikus, 14-én a református közösség vezetésével, 21-én pedig az ökumené jegyében gyújtják meg a kőszegiek közös adventi gyertyáját.

Kőszegen a további adventi kínálatban a Jurisics vár lovagtermében december 13-án is lesz karácsonyi bütykölde családoknak, lehet kézműveskedni ott, aznap 18 órakor a Cirákulum koncertje kezdődik, 21-én a Concordia-Barátság Énekegyesület immár hagyományos, varázslatos karácsonyi koncertje este fél 7-től lesz a Jézus Szíye Plébániatemplomban, december 24-én 14-16 óra között pedig Jézuska váró mesefilmet vetítenek a lovagteremben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!