Kőszeg

2016.07.04. 10:47

Európa-bajnok kőszegi lányok - Látvány(tánc)os sikerek

Léva, Kőszeg – Érmeket és előkelő helyezéseket hoztak a Látványtáncok Európa-bajnokságáról a kőszegi Dance Jam táncosai. Van olyan kőszegi produkció, amely minden versenyt megnyert eddig – most sem volt másként.

Bakos Ágnes

– Ötnapos rendezvény volt, körülbelül kilencszáz koreográfia versenyzett az „A” és „B” kategóriában, a mi produkcióink a magasabb szintű, „A” csoportban szerepeltek – számolt be a kőszegi Dance Jam művészeti vezetője, Földesiné Németh Csilla a szlovákiai versenyről.

A Látványtáncok Európa-bajnokságán táncstílus és korosztály szerinti bontásban mérik össze a bemutatókat.

– Az ellenfelek száma változó, a szóló és duó kategóriában sokkal népesebb a mezőny – tette hozzá Földesiné Németh Csilla.

Már az elismerés, hogy a junior szóló versenyszámban hatan jutottak döntőbe, hárman Dance Jam-esek: Hanák Rebeka a „Virágos rét közepén” című koreográfiával harmadik lett, Galambos Eliza negyedik, Németh Anna hatodik lett – sorolta a művészeti vezető. Kiemelte: – Ez azért is nagyon szép eredmény, mert ez a 13-17 éves korosztály, itt ők a legfiatalabbak közé tartoznak, még két-három évig ebben a csoportban versenyeznek.

A gyerekek korosztály szóló kategóriájában sem vallottak szégyent a kőszegiek: Lakatos Mirella negyedik, Dorner Gréta hetedik helyezett lett.

A duó kategóriában öten versengtek az Európa-bajnoki címért.

fotó: Dance Jam

– A Szelek szárnyán koreográfiát Hanák Rebeka és Galambos Eliza szinte hibátlanul táncolta el, így méltán lettek elsők, nagyon magas ponttal – emelte ki a művészeti vezető. A másik Dance Jam-es duó, az Ülök egy rózsaszínű kádban a második helyezést érte el, és szintén ezüstérmes lett a Pipacsok virulnak bársony szirmaikkal című koreográfia.

A legnagyobb sikere a Szürke képzetek című produkciónak volt: – Nem csak Európa-bajnok lett, de különdíjjal is jutalmazták. Ez a koreográfia az idei versenyeken, vagyis mindhárom szövetségnél, ahol versenyzünk, nem talált legyőzőre. Többször is kiemelték újszerűségét, az nagyszerű előadásmódot, az aktuális mondanivalóját – hangsúlyozta Földesiné Németh Csilla.

Címkék#Dance Jam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!