Kőszeg

2014.11.05. 15:50

Ez a város aktív vállalkozásfejlesztő

Kőszeg - Nagy érdeklődés kísérte azt a fórumot, amelyet a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ) tartott a Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestületének székházában.

Némethy Mária

Kőszegen működik sikeresen régiónk egyik legrégibb ipartestülete, a napokban jelenik meg a térség befektetési kalauza, itt a vállalkozók élénken készülnek a 2020-ig terjedő európai uniós fejlesztési lehetőségek kiaknázására. Ezért is került Kőszegre a VOSZ Vas megyei elnökének, Szőnye Józsefnek a kezdeményezésére a Vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje című fórum.

Széles Ernő mutatta be a LIGA Szakszervezet és a VOSZ közös projektjeként megvalósuló országos programot. Ennek célja a munkavállalók, munkáltatók és vállalkozók alkalmazkodóképességének növelése, az új munkajogi szabályozás, munkavállalói ismeretek oktatása, konzultációk megszervezése.

Babós Csaba, a Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője eddigi támogatási tapasztalataikról szólt, információkat osztott meg a vállalkozások előtt nyitva álló lehetőségekről.

Dr. Pataki Dezső, a VOSZ Nyugat-dunántúli regionális tanácsadója az Európai Unió támogatásával megvalósult vállalkozói tanácsadásra épülő programot mutatta be.

Básthy Béla. a város alpolgármestere felhívta a figyelmet Kőszeg és az Ipartestületbe tömörült vállalkozók szoros együttműködésére.

- Csak akkor lehet otthonos városunk, ha a vállalkozások, a gazdaság szereplői otthon érzik magukat benne - szögezte le. Előadásában bemutatta a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktumának három évét, megvalósított projektjeit. Ismertette a paktum 40 térségi vállalkozás megkérdezésével készült felmérésének eredményeit. Eszerint a vállalkozásoknak szükségük van pályázati információkra, tanácsadásra a jobb uniós forráslehívás érdekében.

- Kőszeg aktív vállalkozásfejlesztő politikát kíván folytatni - mondta el Básthy Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!