Kőszeg

2012.11.30. 16:06

Halász János értékelt

Némethy Mária

A Fidesz elnökségének döntése alapján november elején kezdődött az országjárás, amelyben kormánypárti parlamenti képviselők, a kabinet, a párt elnökségének tagjai, politikai államtitkárok vesznek részt. Az országjárás során érkezett Kőszegre csütörtökön este Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Az értékelés előtti sajtótájékoztatón elmondta: a korábbi szocialista kormányok idején adósságcsapdába került önkormányzatok megmentésére fontos lépést tett a kormány: az ötezer fő alatti települések adósságát átvállalja. Ez 1956 önkormányzatot érint és 600 ezer milliárd forint átvállalását.




Halász János: 1956 önkormányzat adósságát vállalja át az állam (Fotó: Kiss Teodóra)

A sajtótájékoztatón részt vett Marton Ferenc,  a megyei önkormányzat alelnöke is, aki arról szólt, hogy az Alpannonia projekt kapcsán 14,8 ezer euró értékű kiállítási anyagot adnak át Kőszegnek. Básthy Béla  kőszegi alpolgármester a közigazgatás átalakítása kapcsán Kőszeget érintő fontosabb változásokról beszélt, és arról, hogy a város anyagi teherviselő képessége mennyire korlátozott.Az államtitkártól megkérdeztük, hogy miután Kőszeg átadja gimnáziumát az államnak, racionalizálás okán nem szüntetik-e meg majd a színvonalas intézményt? Halász János válaszában arra hivatkozott, hogy egyetlen jól működő kórházat sem zártak be eddig, az alpolgármester pedig azt emelte ki, hogy az átadás feltételei garanciát jelentenek majd. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!