Kőszeg

2013.07.28. 15:58

Hátrányos helyzet

Kőszeg gyermekvédelmi helyzetének feltérképezése során kiderült: a gimnáziumnak megvannak a sajátos adottságai például az Arany János Tehetséggondozó Program révén.

Némethy Mária

A Jurisich Miklós Gimnázium pedagógusainak több éves tapasztalata, hogy nem éppen könnyű feladat a hátrányos helyzetű tanulók felmérése. Nem mindig kapnak jelzést róluk az általános iskoláktól és az önkormányzatoktól. A veszélyeztetett tanulókról adatokat küldenek az önkormányzatok, ezeket állandóan frissítik. Az iskola a megyében egyedüliként kapcsolódott be évekkel ezelőtt az Arany János Tehetséggondozó Programba.

A 2009-2010-es tanévtől az Arany János program keretében olyan tehetséges, érettségit követően felsőfokú tanulmányok végzésére alkalmas diákokat vehet fel a gimnázium, akik hátrányos helyzetűek, illetve a gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek környezettanulmánya szerint mindenképpen szociálisan rászorultak. Az ide jelentkezett tanulókról már a jelentkezés pillanatától tudják a gimnáziumban a legfontosabb információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!