Kőszeg

2013.08.25. 15:20

Jön majd a Kossuthkifli!

Kőszeg is helyszíne lesz a Rudolf Péter által rendezett Kossuthkifli című hatrészes tv-sorozatnak. Nemcsak a város utcái, terei szerepelhetnek a filmben, hanem statisztaként kőszegiek is.

Némethy Mária

„Tisztelt Kőszegi Polgárok! Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy az MTVA csatornáján bemutatásra kerülő Kosssuthkifli című hatrészes tv-sorozat forgatási helyszíne lesz gyönyörű településük belvárosa szeptember 4-12. között... Reméljük, Önök is büszkék lesznek, hogy az 1848-49. évi szabadságharc idején játszódó sorozatban viszontláthatják szeretett városukat. A forgatás kissé meg fogja nehezíteni hétköznapi életüket. Az okozott kényelmetlenségért türelmüket és megértésüket kérjük.”

A stáb nevében ezt írta a kőszegieknek a producer-rendező, Rudolf Péter.

A hatszor 52 perces történelmi film egy-egy nap történetét beszéli el. A sorozatot 107 helyszínen veszik fel, amelyben kiemelkedő helyet foglalnak el a szentendrei Skanzen tájegységei, lakóépületei és belső terei. A főbb szerepeket Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Reviczky Gábor, Kálloy Molnár Péter és Lengyel Tamás játssza. Az epizódszerepekben is olyan színészekkel lehet majd találkozni, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Beze-rédi Zoltán, Szabó Győző, Lukáts Andor, Balikó Tamás, Méhes László, Scherer Péter vagy Szarvas József, de felbukkan a sorozatban Rudolf Péter is. A forgatókönyvet Hársing Hilda írta, az operatőre Kapitány Iván lesz. 

A kőszegieknek is módjuk lesz szerepelni a filmben. Egy jelenetben XIX. századi vásári hangulatot szeretnének felidézni, ezért a filmeseknek szükségük lehet bábosokra, tűznyelőkre, gólyalábasokra.

És statisztákra is.

Őket augusztus 31-én (szombaton) 14-21 óra között, és szeptember 1-én (vasárnap) 10-17 óra között válogatják majd a Jurisics-várban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!