Kőszeg

2013.12.16. 15:40

Kisiskolások, szavalók

Kőszeg - Speciális nevelési szükségletű tanulók sajátos fejlődését segíti a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Akár versekkel is.

Némethy Mária

Ebben a kőszegi gyermek-intézményben az a cél, hogy a gyógypedagógia módszereinek segítségével minden diák jusson el a képességeinek megfelelő legmagasabb szintre.


A háromtagú zsűri elégedett volt a diákok versmondásával (Fotó: Polgármesteri hivatal)

 

A kötelező tantárgyak oktatása során az oktatás első szakaszában minden tanuló elsajátítja az alapvető tudnivalókat és az erkölcsi szabályokat. A felső tagozatban az idegen nyelv kivételével ugyanazon műveltségi területek oktatása folyik mint a többi, többségi általános iskolában. A habilitációs és a rehabilitációs órákon a sérült vagy kevésbé fejlett képességek fejlesztése a feladat. Kiemelt feladat a pályaorientáció. Fakultatív oktatással biztosítják azoknak a tanulóknak a fejlesztését, akik a kötelező tananyag elsajátítása mellett többre is képesek.

Ezért érdemel különös figyelmet az intézmény Beszédjavító Általános Iskolájának alsó tagozatos versmondó versenye, amelyre már osztályszinten is nagy volt a készülés. Az iskolai versmondó délután pedig sikerült rendkívül jól megrendezni. A három tagú zsűri két-két tanulót küldött a Bersek iskola által rendezett városi szavalóversenyre, ahol az alsó tagozat mindkét korcsoportjában nagylászlós diáknak ítélték a különdíjat: Sallay Roland 1. és Maroskövi Viktória 4. osztályos tanulónak. A versmondó versenyhez kapcsolódó rajzversenyen Simon Patrik 1. osztályos tanuló is különdíjas lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!