KÖSZEG

2017.09.08. 23:30

Ismét biztonságos a kőszegi Hősök tornya

Sokan csodálkoztak rá a kosaras tűzoltóautóra a Fő téren és a Jurisics téren: ezúttal nem bemutatóra érkeztek a városba a lánglovagok.

Cseszkó Tamás

Celldömölkről érkezett a létrás-kosaras tűzoltóautó a Hősök tornya helyreállításához Fotó: Kőszegi Polgármesteri Hivatal

Több kőszegi műemléket is megtépázott az augusztusi vihar a határ menti kisvárosban. A helyreállítások tartanak. Pénteken a Hősök tornyát és a Szent Imre-templom tornyát javító kőszegi vállalkozó hívására érkezett a celldömölki tűzoltók létrás-kosaras kocsija Kőszegre.


Celldömölkről érkezett a létrás-kosaras tűzoltóautó a Hősök tornya helyreállításához Fotó: Kőszegi Polgármesteri Hivatal

Ilyen speciális járműre volt szükség az érzékeny művelethez, ezért Seper András, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese közvetített abban, hogy mielőbb ki tudják javítani a Hősök tornya és a Szent Imre-templom tetőzetét. Kocsis Pétercelldömölki tűzoltócsapata segített a kivitelezőknek, így ismét ép és biztonságosan látogatható Kőszeg két ékköve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!