Kőszeg

2016.07.29. 19:35

Lehangoló kilátóhely

Kőszeg - Nagyon visszataszító most a Szulejmán-kilátó környéke: csupa szemét. Emellett a domboldal lépcsőfokai is erőteljes amortizációnak indultak.

Simán Klára

Rothadó, korhadó lépcsőfokok vezetnek most fel Kőszeg legfiatalabb kilátójához - és amikor felér az ember, akkor szemétkupac fogadja. Mi az Írottkő Natúrparkért Egyesület környezetvédelmi alelnökét, Bogáti Andrást kerestük fel a problémával, és kértünk rá megoldást:

- Napokon belül elszállítja a kirándulók által felelőtlenül ott hagyott hulladékot a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., amely egyébként bizonyos időközönként automatikusan megteszi ezt - mondta el kérdésünkre az alelnök. Bogáti András azonban hozzátette, hogy - egyeztetve az önkormányzaton túl a természetvédelemben érintett szervezetekkel, szakemberekkel - nem tervezik szeméttároló kihelyezését a kirándulóhelyekre: egyszerűen nem oda való a felvitt hulladék. A természetőrök azt vallják, hogy amit tele állapotban felvisznek a kirándulók, üresen könnyen le is tudják hozni - ez mindenki közös érdeke.

Szemetes a kilátó környéke
Fotó: Unger Tamás

Mint megtudtuk, a lépcsőket várhatóan a kivitelező garanciában javítja, mégpedig mielőbb - most zajlanak a tárgyalások a várossal ebben az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!