Kőszeg

2014.03.07. 16:20

Már jut fejlesztésre és beruházásokra is

Kőszeg - Huber László polgármester pénteki sajtótájékoztatón beszélt Kőszeg 2014. évi költségvetéséről és tájékoztatta a sajtó képviselőit a közeljövőben megvalósuló fejlesztésekről is.

Némethy Mária

– Nincs adóssága Kőszegnek, stabil az önkormányzat pénzügyi helyzete. Ez nem azt jelenti, hogy itt van most már a Kánaán, de azt igen, hogy több mindenre jut a városban pénz, például az idén meg tudtuk emelni a civil szervezetek támogatását húsz százalékkal.

Az idáig vezető út azonban nem volt könnyű a városnak. 2006-ig kapta Kőszeg az úgynevezett ÖNHIKI-t, az önhibáján kívül bajba jutott városoknak pályázat útján elérhető támogatását, azután nem volt más lehetőség, mint Kőszeg kezdte felélni a vagyonát. 2008-ban 500 millió forintos svájci frank alapú kötvényt bocsátott ki a város, abból fedezték az uniós beruházásokhoz szükséges önrészt, 2009-ben a pénzügyi és gazdasági válságot pedig nagyon megérezte Kőszeg (is). Nagyon jól jött 2012-ben a kormány 350 millió forintos segélye, tavaly év végén pedig az újabb 17 millió forint, majd egy kormányhatározat révén újabb 330 millió forint.

– Mindennek köszönhetően lehetnek már fejlesztéseink, az idén megépülhet az egészségház, végre felújíthatjuk majd nyáron a Malomárok hidat, s a vízelvezetés is megoldódik például a dr. Ambró Gyula utcában.

Mindezt örömmel újságolta Huber László, aki elmondta még: az idei évi költségvetés koncepciójának tárgyaláskor még 170 millió forint volt a büdzsé hiánya, viszont már 648 millió forintot fordíthatnak beruházásra, fejlesztésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!