Kőszeg

2014.03.12. 14:20

Négy nap alatt 106 produkciót látott a zsűri

Az idei művészeti szemle gálája március 14-én 18 órától lesz a Jurisics-vár lovagtermében, ahol Huber László polgármester adja át a díjakat, okleveleket.

Némethy Mária

A művészeti nevelést és tehetséggondozást is zászlajára tűző program több évtizede fontos megmérettetés a város és városkörnyék diákjainak. Március 3-án az általános iskola alsó tagozatos tanulói mutatkoztak be vers-próza, ének, és hangszeres zene kategóriákban, március 5-én a felső tagozatosok, március 6-án pedig a középiskolások szerepeltek ugyanezen kategóriákban. Az idei évben is külön napon mutatták be tudásukat a táncosok. Ez március 7-én történt, amikor 19 kisebb-nagyobb csoport szerepelt.

Borzas Katák a művészeti szemlén, a Jurisich-vár színpadán (Fotó: Művelődési Központ)

A négy nap alatt összesen 106 produkciót és úgy 350 fellépőt láthatott a zsűri.

Március 8-án egész napos workshop keretében kaphattak tanácsokat a szemle résztvevői közül jelentkezettek a zsűri kiválasztott tagjaitól. Kortárs tánc foglalkozást, tanítást tartott Gergye Krisztián, a vers és prózamondókkal Bánfalvi Eszter foglalkozott, Nemes Szilvia és Csaba Zsolt a néptáncosoknak tartott képzést.

Címkék#Kőszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!