Kőszeg

2014.10.24. 16:35

Orsolya-napi vásár van több helyen is

Kőszeg – Nem túl jó időben kezdődött el pénteken, de szombaton folytatódik az Orsolya-napi vásár, amely az idén országos minta.

Némethy Mária

Péntek délután Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke köszöntötte sajtótájékoztatón V. Németh Zsoltot, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárát, Básthy Béla kőszegi alpolgármestert, a Magyar Natúrpark Szövetség elnökét és dr. Markovics Tibort, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóját.

Somogyi Györgyné, Básthy Béla, V. Németh Zsolt és Markovics Tibor. Fotó: Szendi Péter

Elhangzott, hogy ez már a 13. alkalom, amikor a natúrpark civil szervezetei és vásárosai várják vendégeiket a történelmi várfalak alatt. Különlegesség, hogy ezúttal az Írottkő Natúrpark mellett az Őrségi és a Fertő-Hansági Nemzeti Park ízei is megkóstolhatók. V. Németh Zsolt elmondta: kőszegi mintára az országban hét helyen egyszerre zajlik a nemzeti parkok és natúrparkok gasztronómiai és helyi termék kínálatát bemutató rendezvény, így a Hortobágyon, Tatán, Hollókőn vagy Békéscsabán is lehetőség van a nemzeti és natúrparkok termékeinek megkóstolására.


Dr. Markovics Tibor visszautalt a 90-es évek közepére, amikor az országban elsőként kezdeményezték az Írottkő Natúrpark megalapítását. A sajtótájékoztató után a résztvevők közösen felkeresték az Orsolya-napi vásár standjait, kóstolták a civil csapatok főzőversenyének finomságait és a süteményeket. Ezek lesznek most is, akárcsak kézműves termékek, pálinka, lekvárok, forralt bor. Orsolya-napkor nincs rossz idő Kőszegen, mert nagyon jó mindig a hangulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!