Kőszeg

2014.02.20. 15:05

Panelből luxusba

Kőszeg - Márciusban költözhetnek vissza a madarak az új Madárvádelmi Mintatelepre, ahol az eddigi panellakásaikat kertvárosi luxusházak váltják fel

Némethy Mária

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Chernel István és Bechtold István példáját követve Kőszegen erőteljesen foglalkozik a madárvédelemmel. A Chernel-kertben működteti a Madárvédelmi Mintatelepet, ahova sérült állatok kerülnek.

A telep ezen a télen nagy átalakításon megy át. Novemberben bontással kezdődtek a felújítások, amelyek márciusban fejeződnek majd be. A Környezet és Energia Operatív Programban 300 millió forintot nyertek, abból újul meg a telep.

- Két épületben lesznek majd elhelyezve a madarak jóval korszerűbb és tetszetősebb körülmények között, mint korábban. Például lesz esőztetőjük a röpdékben, amit tisztálkodásukhoz nagyon szeretnek. Lesz vízvételi lehetőség is, ami viszont a gondozók munkáját nagyben segíti majd - hallottuk dr. Németh Csabától, a nemzeti park osztályvezetőjétől.

A minőségi változás körülbelül olyan, mintha valaki panellakásból kertvárosi luxusingatlanba költözne. Jelenleg egy közeli tangazdaságban vannak elhelyezve a mintatelep madarai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!