Kőszeg

2014.06.04. 16:50

Párizst táncolták sanzonnal

Kőszeg - A Balog iskola táncosai elbájolták a közönséget. Francia dallamokra adták elő műsorukat.

Némethy Mária

A Dance Jam tánccsoport táncosai május utolsó hétvégéjén tartották évadzáró gálaműsorukat. Eredetileg szabad térre, a Jurisics vár udvarán felállított várszínházi színpadra tervezték az előadást, ám sajnos a vihar miatt beszorultak a lovagterembe.

Az idén Párizsba, Franciaországba invitálta közönségét a Béri Balog Ádám Általános Iskola növendékeiből álló csapat, ugyanis a koreográfiák többségét egy-egy francia zeneszám ihlette. A közönség ámulva figyelte a zenével eggyé váló, elbájolóan táncoló lányokat. A műsor keretét stílusosan egy képkeret adta. A művészeti vezető koreográfus, Földesiné Németh Csilla zárszavában arról beszélt: fontosak a keretek, biztonságot nyújtanak, de túl is léphetők.

Földesiné Németh Csilla és Harsányi Flóra a kerettel/keretben (Fotó: Balog Iskola)

A tánccsoport tagjai mindannyian megtették ezt. A legkisebbek mögött még csak egyévnyi munka áll, mégis magabiztosan, a színpadot betöltve mutatkoztak be szüleik előtt, a nagyobbak már rutinosan adták elő táncaikat.

A bemutató végén a meghívott vendégek, Horváth Meggie és Peltzer Géza a francia sanzonok világát villantották fel néhány dal erejéig.

A hagyományoknak megfelelően az idén is kiosztották Az Év Táncosa -díjat. Az alsósok közül Lakatos Mirella és Vámos Barbara, a felsősöknél Németh Anna vehette át.

A csapat június végén Romániába utazik a táncosok Európa-bajnokságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!