Kőszeg

2014.05.07. 15:15

Sikeres a Dance Jam

Kőszeg - A Dance Jam tánccsoport 20 éves működésének talán legsikeresebb korszakát éli éremesővel.

Némethy Mária

A Dance Jam Tánccsoport egyre több felkérést kap, mert sokan ismerik és kedvelik őket, ráadásul a szezon eddigi versenyein sorra kiemelkedő helyezéseket értek el. Sorozatukra koronát az elmúlt hétvégén Budapesten, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének 23. Táncművészeti Fesztiválja tette fel. Az amatőr táncosok legnehezebb megmérettetésén – ahol a hazai modern tánc legismertebb személyiségei ülnek a zsűriasztalnál, és tantervi keretek között napi több tanórán balett- és a moderntáncot tanuló csapatokkal kellett versenyezni –, szóval ilyen mezőnyben példátlan sikernek számít a Dance Jam most elért eredménye: két második és egy harmadik helyezés.

Dance Jam: tíz szorgalmas táncos lány örül a díszoklevélnek. Fotó: Földesiné Németh Csilla

Amúgy is éremesős tavaszuk van. A Kőszegi Művészeti Szemlén egy kiemelt arany, három arany, két ezüst, egy bronz minősítést, az Agora Művészeti Fesztiválon négy első helyezést, egy másodikat és három harmadikat értek el, s még sorolhatnánk.

Földesiné Németh Csilla, a kőszegi Dance Jam koreográfusa, művészeti vezetője, majdnem 25 éve foglalkozik tánctanítással. A sikerek okát abban látja, hogy mindig keresi a lehetőséget a továbblépésre, ezért rendszeresen részt vesz ő maga is továbbképzéseken, de a tanítványai számára is szervez kurzusokat, táborokat. Márciusban a kőszegi származású táncos, Gergye Krisztián, majd a Limon technika elismert oktatója, Gálik Éva tartott órákat a csoport tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!