Kőszeg

2013.07.03. 13:26

Táncosok az Eb-n

A város két iskolájának táncos lányai sok elismerést szereztek az elmúlt hónapokban Kőszegnek. A Balog iskola Dance Jam Tánccsoportja , szépen helytállt az idei Európa-bajnokságon is.

Némethy Mária

A lehetetlent nem ismerő szülőknek, Huber László polgármester úrnak és a többi lelkes támogatóknak hála, hogy sikerült előteremteni az utazáshoz és a szálláshoz szükséges költségeket, s így, – egy heti intenzív edzés után – június utolsó hétvégéjén a pesterzsébeti Sportkastélyban színpadra tudtunk állni a szezon utolsó versenyén - összegzi az előzményeket Földesiné Németh Csilla, a Dance Jam Tánccsoport művészeti vezetője. 

Hiába érdemelték ki korábbi kiváló szerepléseikkel ezt, nem volt egyértelmű, hogy annyi szép siker után eljuthatnak a lányok Budapestre. Ez az utolsó pillanatig kétséges volt. Hiányzott ugyanis az utazás, a szereplés anyagi fedezete. De jött a segítség, utazhattak.

– A három napon át tartó versengés népes és színvonalas mezőnyében a Dance Jamnek öt második, egy negyedik és egy hatodik helyet sikerült elérnie – újságolja Földesiné Németh Csilla.

 

A Dance Jam táncos lányai a budapesti Európa-bajnokságon, a díjátadó után. Pár hétig pihennek (Fotó: Dnace Jam)



Az Európa-bajnokságon a Duna Televízió munkatársai forgattak, rögzítették a táncszövetség legjobb versenyszámainak gálaműsorát. Ebben is szerepeltek a kőszegiek. Az „Egy érzés, egy vágy, egy gondolat” című koreográfiát adták elő. Így szurkolóik és az érdeklődők is láthatják majd őket, produkciójukat felvételről valamikor az ősz folyamán a Duna Tv-ben.

A lányok a következő hetekben még néhány felkérésnek tesznek eleget, aztán pár hetes jól megérdemelt pihenés következik számukra. Augusztusban pedig egy héten át tánctáborba vonulnak, ott készülnek fel a következő idényre. Igyekeznek azért: hogy a tőlük megszokott szép eredményeket érjék el a jövőben is. 

Kőszeg másik táncos csapata, a Bersek iskola BE-JÓ együttese is több felkérésnek tesz eleget a nyáron. Az elmúlt hétvégén Salköveskúton falunapon léptek fel, s szerepeltek Kőszegen is a Csók István Művészkör kiállítás megnyitóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!