Kőszeg

2013.10.17. 09:44

Történelmi piknik volt

Kőszeg - A Páneurópai Piknik miért nem Kőszegen volt? A lapunk szerdai számában megjelent cikkre reagál az akkori tanácselnök.

Némethy Mária

– Valótlanság állítása mindig megtéveszti az olvasókat – állítja Preininger Ferenc, aki a szerdán megjelent " A vasfüggöny vonzerő" cím cikkre reagál. Ennek végén az áll: a Páneurópai Pikniket eredetileg Kőszegre tervezték, de a hatalom megakadályozta.

– Goják Sándornak javasolom, olvassa el az egyik szervező Nagy László: "Páneurópai Piknik és az 1989 szeptember 11-i határnyitás" című. írását. Ebből kiderül: a szervezők gőzerővel próbálták felvenni a kapcsolatot valamelyik határ menti MDF szervezettel. Először Kőszegre írtak, de nem kaptak választ. Kitől várták választ? Az akkori tanácselnök nem volt az MDF tagja, de a városi párttitkár sem lehetett az MDF tagja, így ők nem engedélyezhették, de el sem utasíthatták a kérelmet. Így lett Soproné a történelmi pillanat. Goják Sándor célt tévesztett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!