Kőszeg

2017.07.14. 18:20

Új kukásautót kapott a Kőszegi Városgazdálkodás

Már munkába is állt az új jármű, mely a szelektív hulladékot gyűjti a városban. A kukásautó értéke 46 millió forint.

Cseszkó Tamás

Jó szolgálatot tesz az új kukásautó Kőszegen, amely a szelektív hulladékot gyűjti a városban. Kovács István, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: június elején érkezett meg az új jármű. - A szelektíven gyűjtött hulladékot szállítjuk, szerencsére Kőszegen is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezettudatos hulladékgazdálkodásra - mondta a vezető.

Hozzátette, hogy a járművet a hulladékszállításért felelős Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási (STKH) Non-profit Kft.-től térítésmentesen kapták.

Orbán László és Kiss József immár az új, 46 millió forint értékű járművel gyűjti a hulladékot
Fotó: Kőszegi önkormányzat

A Mercedes típusú autó egyébként 46 millió forintba kerülne. - Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen még az autó szervizelését is a kft. állja, csak az üzemeltetési költségeket kell a városnak fizetnie - tudtuk meg az igazgatótól, aki azt is elárulta, hogy az új autóval összegyűjtött szelektív hulladékot közvetlenül a szombathelyi hulladékválogatóba szállítják, ahol a további szelektálás történik.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy lesznek-e változások. Kovács István elmondta, hogy augusztus 1-jétől a teljes szolgáltatási területre kiterjesztik a havi egyszeri, házhoz menő zsákos szelektív gyűjtést. A gyűjtés gyakorisága Kőszegen is havi egy alkalomra változik, de nagyobb és erősebb sárga zsákot adnak, valamint papír gyűjtéséhez egy további, kék színű zsák áll a lakosság rendelkezésére.

A lakótelepi beépítésű területeken a gyűjtőszigetek azonban továbbra is megmaradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!