Kőszeg

2013.11.13. 15:50

Újabb Aranyos diákok

Kőszeg - Vas megyében egyedül a Jurisich Miklós Gimnázium az, amelyik kezdetektől bekapcsolódott az Arany János Tehetséggondozó Programba. A diákok évről évre szép sikereket érnek el.

Némethy Mária

Újabb országos „Aranyos" eredményekről kaptunk hírt a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumból.

Az elmúlt napokban tizenharmadik alkalommal rendezte meg a debreceni Tóth Árpád Gimnázium „Szülőföldem szép határa..." címmel az országos nemzet és honismereti vetélkedőjét az Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló diákok számára.

Balról Finta Balázs, középen Pálfi Nikolett és Bogáth Máté. Fotó: Móricz Imre

A versenyre több mint ötven pályamű érkezett, ezek közül a zsűri huszonhárom pályamunkát tartott érdemesnek szóbeli megmérettetésre, köztük a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjába járó 9.A osztály három tanulójának pályaművét. Bogáth Máté „Bögöte" című helytörténeti munkáját a legjobb előadásért; Finta Balázs „Világháború átélve" nagyapjával készített interjúját a legjobb témaválasztásért és Pálfi Nikolett „Kőszeg" című munkáját a hagyományőrzést legátfogóbban bemutató prezentációjáért díjazta a zsűri elismerő oklevéllel no és jutalomkönyvvel.

A távoli megyében a diákok kirándulás keretében megismerkedhettek Hajdú-Bihar megye Árpád-kori romtemplomaival és Debrecen nevezetességeivel is.

Őket sokat segítő felkészítő tanáruk Oroszné Kupi Teréz osztályfőnök, programfelelős volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!