Kőszegfalva

2016.12.24. 15:08

Jézuskavárás teával, rajzzal és mesefilmmel

Nagy a csend szombat délután Kőszegfalván, a csinos kis utcákban már csak a házak ablakaiban villódzó fények adnak némi mozgást, a kapuk, ajtók mögött lassan az ünnep költözik az otthonokba. A helyi, Kőszegfalvi Klub ablakából is fények világítanak, ám innen gyermekhangok szűrődnek a kora esti hangulatú utcára.

Turbók Attila

Kőszegfalván a Jézuskát várják a legkisebbek, míg a szülők otthon előkészítenek mindent ahhoz, hogy a Jézuska érkezésére minden a helyére kerüljön.

Azok a szülők, nagyszülők, akik nem vesznek részt az előkészületekben, gyermekeiket, unokáikat kísérték a helyi klubba, ahol mesefilmekkel, rajzolással és természetesen süteményekkel várják a kisgyermekeket.

Gyarmati Kálmán, a Kőszegfalvi Baráti Kör elnöke érdeklődésünkre elmondta, évekkel ezelőtt az óvoda a helyi templomban tartotta a Jézuskavárást, a civil szervezet idén második alkalommal várja a jelenlegi helyszínen a gyermekeket.

-          Tavaly is közel két tucat kisgyermeket fogadtunk itt a rendezvényen, idén is legalább ennyit várunk – mondta a baráti kör elnöke. A Jézuska délután három és öt óra között biztosan nem érkezik meg Kőszegfalvára, ebben az időben otthon a családok készülnek a nagy pillanatra.

Öt óra után aztán felcsillannak a gyermekszemek, immár mindenki otthonában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!