Kőszegszerdahely

2015.09.25. 13:37

Kemencét építenek Kőszegszerdahelyen

Kőszegszerdahely - Lendületben vannak a kőszegszerdahelyiek. Kemencét építenek a közösségi házuk kertjében, előtte kitakarították a velemi vízimalom környékét.

Némethy Mária

– Az idősek napján, november 7-én már biztosan ebben sütünk finomságokat – hallom Takács Péter polgármestertől, aki örömmel beszél arról, hogy bár szegény az önkormányzat, de próbálnak mindent előteremteni. A falu kemencéjéhez Kőszegről kapták ajándékba a téglát, a falu gondnoka és egy cáki kőműves segíti építeni közmunkások bevonásával a kemencéjüket a közösségi ház udvarán.

Horváth András, Tóth György és Polgár József építi a kemencét. Fotó: Kőszegszerdahely önkormányzata

A Schulter-féle velemi vízimalom környékét is kőszegszerdahelyiek rendezték. Nyár elején adtunk hírt arról, hogy évek óta nem látogatható ez a szebb napokat megélt vízimalom, udvarát gaz borította. Az Írottkő Natúrparkért Egyesület által tervezett takarítási munkákat Kőszegszerdahely vállalta el. A munka férfierőt kívánt és eszközöket, amiket Takács Péter polgármester biztosításával három közmunkás végzett el. Három napon át irtották a gazt, a bokrokat, vágták a füvet, majd két napon keresztül rendezték is a terepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!