Kőszegszerdahely

2016.03.20. 13:23

Húsvétvárás Kőszegszerdahelyen

Kőszegszerdahely - Már hagyománnyá vált a településen, hogy karácsony és húsvét előtt közös készülődésre invitálják az itt élőket. Idén sem történt ez másképp, szombaton rendezték meg a húsvéti játszóházat a közösségi házban.

Civil Tudósítónktól

A képen Mersich Szonja, Desics Krisztina, Desics Bettina, Németh Gyuláné, a háttérben a foglalkozások állandó segítője, Mersich Martina

A helyi önkormányzat szervezésében rendezett foglalkozások iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés. Nemcsak gyerekek, felnőttek is szívesen vesznek részt rajtuk. Az idei esemény a Berzsenyi Dániel Könyvtár támogatásával jött létre. A résztvevők megtanulhatták a viaszos tojásírást Jagodics Imréné Veri nénitől és Németh Gyuláné Annus nénitől. A nyusziváró-ajtódísz készítésének rejtelmeibe Kálovicsné Káldi Bernadett avatta be az érdeklődőket. Húsvéti méhviasz-formákat lehetett önteni Mersichné Jagodics Rita vezetésével, aki a legkisebbekkel húsvéti mintás színezőket is készített. Az elkészített kézműves tojásokat, ajtódíszeket, viaszfigurákat hazavihették, hogy díszei legyenek a húsvéti dekorációnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!