Kőszegszerdahely

2016.06.26. 08:53

Speciális, ledes lámpa segíti az éjszakai mentést - Nagy értékű eszközöket kaptak a kőszegszerdahelyi tűzoltók

Kőszegszerdahely - Több mint másfél millió forintot érő felszerelésnek örülhetnek a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai. Az ünnepélyes átadáson kiderült, hogy a bozsoki kollégáiktól védőruházatot is kaptak ajándékba.

Simán Klára

- Az országban talán egyedülálló a kőszeghegyaljai tűzoltóközösség, amely nagyon összetartó: a velemi, a cáki, a kőszegdoroszlói, a bozsoki és persze a kőszegszerdahelyi kollégák is mindig egymás segítségére sietnek, ha baj van – mondta el az ünnepélyes átadón Mersich Miklós, a kőszegszerdahelyi egyesület elnöke. Hozzátette, hogy most egy olyan, speciális lámpa is a birtokukba került, amely még a megyei központban sincs. A másfél milliós összegű, változatos eszközparkot pályázaton, míg a különböző védőruházatokat a Bozsoki ÖTE-től kapták. (Most egyszerre 15 embert tudnak megfelelő védőfelszeléssel akcióba küldeni a szerdahelyiek.)

fotó: Simán Klára

- Éjszaka gázszivárgásnál vagy akár baleseteknél korlátozott látási viszonyok között kellett dolgozni, hiszen ilyen speciális ledes lámpánk még nem volt: ez mobilizálható, erős a fénye, sokat használjuk majd szükség esetén – mondta el Mersich Miklós.

- Ilyen típusú, akkumulátoros lámpánk valóban nincs még a megyei központban, ez az egyesület most jobb minőségű eszközzel rendelkezik ebben a tekintetben, mint a hivatásos tűzoltók; hozzá kell tenni azonban, hogy a vasi ÖTE-k rendkívül jó eszközparkkal dolgoznak, és a pályázati támogatási lehetőségük is egyre bővül – mondta el az átadón Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.Az eseményen fellépett a nemrég újjáalakult – és az országban egyedülálló – szerdahelyi tűzoltóénekkar, végül vaddisznópörkölttel látták vendégül a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!