vizsgálat

2019.06.17. 09:36

Emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés – Beismerő vallomást tett a vasi férfi

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

Lőfegyver okozta sérülések miatt kért orvosi segítséget egy Fejér megyei férfi 2018. szeptember 10-én. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy, Szemenye melletti erdős területet jelölt meg találkozási pontként, a számára egyébként nem ismeretlen férfinak. A terület megközelítése során a vevő a járművéből kiszállt és nem sokkal később lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, melyek következtében az orvosi vélemény szerint életveszélyesen megsérült, továbbá a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves férfit elfogták, majd előállították a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során beismerő vallomást tett. Az ügyben – a férfi őrizetbe vétele mellett – emberölés kísérlete bűntett elkövetésének, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a Vas Megyei Főügyészségnek megküldte. - írja a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!