Horgászat

2020.03.08. 09:46

Az ünnepi hétvégére 8400 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

Egy holtág kivételével, azonnal lehet horgászni a betelepített halakra.

MOHOSZ

A Magyar Országos Horgász Szövetségét közöljük:

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2020. március 10-11-én (kedd-szerdán) megkezdi a megyei horgászvizek tavaszi pontytelepítését. A kihelyezés az idei évben is több ütemben fog zajlani a különböző korosztályú halak rendelkezésre állása miatt. Az első tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a – vadvizek közül – a Rába folyó ikervári szakaszaiba is lesz fogható méretű ponty telepítve.

Szezonindító halasítás során 8400 kg 1,5-2,5 kg közötti háromnyaras ponty kerül a Szövetségi vizekbe. A halak várhatóan Zalaszentgrótról érkeznek új otthonukba. A haltelepítések után – a Kerkaszentkirályi Kerka-holtág kivételével – általános horgászati tilalom nem kerül egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a tavaszi időjárásban. A Kerkaszentkirályi Kerka-holtágon a telepítést követően 2020. március 14. (szombat) 06.00 óráig általános horgászati tilalom lesz. A halasítás tervezett ütemezése:

 

Fotó: MOHOSZ

A tavasz folyamán a kedvelt állóvizekben még további pontytelepítésekre is számíthatnak a pecások. A következő halasításra az előzetes tervek szerint a nemzeti ünnep utáni héten kerül sor, amikor a Hársas-tó, a Vadása-tó és ismét a Magyarszecsődi-tó fog pontytelepítésben részesülni. A Gersekaráti Sárvíz-tó tavaszi telepítésére a vízügyi munkák befejezését követően lesz lehetőség. Váltson Ön is horgászjegyet a vasi vizekre, hogy halban gazdag vizekkel szolgálhassuk a szórakozását a jövőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!