Erős a védőzóna Vas megye körül

2020.07.14. 17:30

Kolesznyikova Tatjána kártyát vetett, jövendölése szerint ez vár ránk 2020 végéig

Szakemberek figyelmeztetnek: közel a koronavírus-járvány második hulláma, mások szerint csak a korábbi szigorító intézkedések oldása miatt emelkedik az esetszám. Vajon túl vagyunk a nehezén, vagy újabb kitörés várható, és az egymáshoz közel kerülő emberek révén olyan helyeken is megjelenik a vírus, ahol eddig csak hírből ismerték? Jósol az egészségügy, az orvosok, a politikusok. De ki lehet hitelesebb a kérdésben, ha nem egy jós? A Szombathelyen élő Kolesznyikova Tatjána kérésünkre kártyát vetett.

Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Kihívást jelentő feladat elé állítottuk Tányát, aki cigánykártyáját és tarot-kártyáját is előkészítette. A jós saját bevallása szerint eddig csak a vele szemben ülő egy-egy embernek mondott jövendőt. Minket viszont a magyarok és szűkebb pátriánk, Vas megye és a vasiak közeljövője foglalkoztatott. Vajon újabb szigorú intézkedésekre van kilátás? Hogyan vészeli át a vírus a nyarat? És mi várható szeptemberben, amikor a nyári szünet után újrakezdődik az iskola, az oktatás az egyetemeken, többet leszünk egymáshoz közel, zárt helyen és hűvösebb napok is jönnek.

Pontosan tegyük fel a kérdést, ennyit kért csak a jósnő.

Miután ez megtörtént, Norbert Lösche kozmikus tarot-kártyáját húzta elő, azt mondta, a jövő meglátásában, az élet megértésében ez biztosan segít. (Az ismertető szerint a New Age elmélet egyik tantétele a tarot alapfogalma, e szerint a világon minden a folyamatos változás állapotában van. A tarot ősi bölcsessége népszerű a lelki utat járók körében. Lösche szándéka az volt a tarot-kártya megalkotásával, hogy mindenki számára elérhetővé és érthetővé tegye az ősi tudást, úgy, hogy a lehető legkevesebb titkos jelképet használja benne.)

Kolesznyikova Tánya magának soha nem jósol
Fotó: Szendi Péter

Gyertyát gyújtott, utána Szent Tatjána képmását támasztotta a mécsesnek – rajta keresztül kap választ a kérdéseire, mondta, majd a kezében tartva legyező alakúra formálta a kártyacsomagot, többször végighúzta a mécses lángja fölött, hogy megtisztítsa a lapokat a fénnyel. Utána kártyát húzott, koncentrált, és kis szünet múlva máris mondta a prognózist: mindenképpen lesz második hulláma a járványnak, de lényeges szempont, hogyan fogadják majd az emberek.

Szeptemberben megint lelassul az élet, köztünk lesz a vírus. De a magyarok erősek, ha a félelem helyett összefognak, összetartanak és fegyelmezettek viselkednek, akkor január körül véget ér az újabb rossz periódus – hallottuk Tatjánától. Visszautalt arra, hogy Vas megyében kevés regisztrált fertőzöttről szóltak a hírek. Szerinte – a kártya is ezt mondta – ebben nem lesz változás, kevesen betegednek meg később is. (Tatjána állítja, négyessel kezdődik a számuk.)

Szerinte különlegesen erős védőzóna van Vas megye körül: egy kardot, királyt (uralkodó), koronát és egy kost mutatott a kihúzott kártyán. És hozzátette még: anyagi biztonságban is tudhatja majd magát Vas megye. Az ország más régióihoz képest gazdasági stabilitás jellemzi, könnyebben megbirkózik a válsággal. Jó hír még – ezt is a kártyából olvasta ki –, hogy felszabadultabbak leszünk, több energiánk lesz, hogy az érzelmeinkre koncentráljunk. Tánya a lelki erő lapját húzta ki második kérdésünkre. A lényegét úgy foglalta össze: „tudni, merni, akarni”. A pozitív lap arra utal, lesz majd elég életerőnk, életkedvünk a továbbiakban, erre novemberben lesz a legnagyobb szükségünk. (A lap egy oroszlánt ábrázolt, amelyik szelíd macskaként ült úrnője lábánál.)

Lesz-e munkánk? Vajon megszűnnek-e további munkahelyek a megyében? Erre is rákérdeztünk.

Itt a Halál kártyát húzta Tánya, és megnyugtatott: ez nem konkrét halálesetet jövendöl, a Halál lap elsősorban szimbolikus jelentésű, egy adott korszak lezárására és egy más szellemiségű, új korszak kezdetére utal. Tatjána a kártyalapot továbbtanulmányozva úgy értelmezte: a skorpió havában, október-novemberben a megyében nyolc gyár, nagyobb cég kényszerül majd elbocsátásokra, leépítésre.

Teliholdkor mindig kiteszi a kártyát a teraszra – a Hold fénye tisztítja a lapokat. Fényt a fényhez Fotó: Szendi Péter

Ez érthetően fájdalmasan érinthet többeket, utána viszont az életünkben új fejezet, az újrakezdés következik.

Tánya elárulta még, hogy a nagymamája igazi boszorkány volt, ő pedig megörökölte a képességet. Tizennégy évesen rajzolta az első tarot-kártyát. Budapesten két tarot-tanfolyamon vett részt, választ kapott a kérdéseire, azóta működik a dolog. Franciaországban ismerkedett meg magyar férjével, mindketten hajón dolgoztak. Tizenkét éve él Szombathelyen, és három éve vállal kártyavetést, jóslást. Magának nem jósol: a lényeges dolgokat megálmodja, pontosan látja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!