Látványos a fejlődés

2021.11.04. 07:00

Új egészségház épül Bucsuban

Ütemterv szerint halad az új, 120 négyzetméteres egészségház építése az egykori iskola udvarán. A település mintegy 100 millió forintot nyert a Magyar falu programban.

Cseh-Egyed Bernadett

20211022 Bucsu Készül az új Egészségház fotó: Cseh Gábor, CSG, Vas Népe képen: Gaál Sándor polgármester, Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője

Fotó: Cseh Gábor

A 600 lelkes Bucsu látványos fejlődésen ment keresztül: kormányzati támogatásból felújították a főutat, hamarosan kezdődik a játszótér rendbetétele, állnak már az új egészségház falai is az egykori iskola udvarán. Ide költözik a gyermek- és felnőtt háziorvosi rendelő, a védőnői szolgálat és a fogászati ellátás. Gál Sándor polgármester elmondta, nagy szükség volt a fejlesztésre, mert a jelenlegi épület jóval kisebb és kevésbé korszerű. A szomszédban bölcsőde épül, erre 172 millió forintot nyert a község. Egy részben nyitott, részben fedett közösségi tér kialakítását is tervezik ide.

– Évtizedes mulasztásokat kell pótolni a kistelepüléseinken, így Bucsuban is, de a magyar gazdaság jó helyzete és a kormány elkötelezettsége a vidéken élők számára lehetővé teszi, hogy támogassuk a korábban elképzelhetetlen fejlesztéseket. A cél az, hogy a falvakban élők életminősége is javuljon, legyen akármilyen kis lélekszámú a település – hangsúlyozta dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője.

Kiemelt képünkön: Gál Sándor polgármester és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a beruházásnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!