Beszámoló

2019.04.02. 08:00

A beazonosítást segítik a közterületi kamerák Vasváron

Kevesebb testi sértés, de több kiskorú-veszélyeztetés: az előző éves munkáról számolt be a legutóbbi képviselő-testületi ülésen dr. Házi Béla, a vasvári rendőrkapitányság vezetője.

Pogács Mónika

Nyugalmas város: a rendőrök 4,57-es osztályzatot kaptak

Fotó: Pogács Mónika

A Vasi-Hegyháton tavaly csökkent, a városban kissé emelkedett a bűncselekmény száma – mondta összegzésében Vasvár rendőrkapitánya, dr. Házi Béla. A vasvári rendőrkapitányság nyomozáseredményességi mutatója 75,1 százalékos lett, a vasváriak ezzel megyei összehasonlításban az ötödik, országosan a középmezőnyben, a 64. helyen szerepelnek a 154 kapitányság között.

A Vasi-Hegyháton összesen 308 regisztrált bűncselekmény történt 2018-ban, ez hússzal több, mint az előző évben volt. Az évente az önkormányzatokhoz kiküldött véleménykérő kérdőívek alapján a vasvári kapitányság 4,57-es osztályzatot kapott, ezzel Szombathely után a második helyezést érte el a megyei rangsorban.

A közlekedésbiztonsági helyzet javuló tendenciát mutat a Vasi-Hegyháton: 22 baleset járt személyi sérüléssel a kapitányság területén, míg az előző évben 34 ilyen balesetnél intézkedtek a rendőrök. A tavaly történt közlekedési balesetek közül kettő volt halálos kimenetelű, míg 2107-ben három.

Nyugalmas város: a rendőrök 4,57-es osztályzatot kaptak
Fotó: Pogács Mónika

A rendőrök közterületi jelenléte 13 százalékkal, 31 328 órára nőtt tavaly – ezt is megtudtuk a rendőrség évösszegzéséből.

Dr. Házi Béla a beszámolóból kizárólag Vasvárra vonatkozó adatokat is kiemelt: a városban emelkedést mutattak az adatok az elkövetett bűncselekmények esetében. Ezek száma 88-ról 98-ra nőtt. Azonban például a testi sértéses bűncselekmények statisztikájában csökkenés látható. Kiskorú veszélyeztetés bűncselekmény ügyében Vasváron nem kellett intézkedniük.

Dr. Házi Béla beszámolójában megköszönte a helyi polgárőrök munkáját, amellyel a rendőrség tevékenységét, rendezvénybiztosításait segítették. Az ezredes kiemelte azokat a segítő intézkedéseket, amelyekkel a város a rendőrség munkáját támogatta. Ezek közé sorolta a térfigyelő kamerarendszer kiépítését, amelyet az önkormányzat vállalt magára tavaly. A több mint harminc eszköz segítségével több esetben sikerült beazonosítani a kukarongálások elkövetőit. A város határaiban lévő kamerák alkalmasak rendszám-azonosításra, ezt ki is használták már bűnfelderítés céljából a szomszédos kapitányságokkal együttműködve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában