Rendhagyó tanóra

2019.10.05. 07:00

A cirkusz megtanít – A KDG tanárai már otthonosak ebben a világban

Rendhagyó tanórára invitálta a középiskolásokat ifjabb Richter József és a Magyar Nemzeti Cirkusz társulata pénteken.

Polgár Patrícia

Artisták szemléltették a fizika törvényeit

Fotó: Horváth Balázs

A műjégpályánál felállított sátor megtelt érdeklődő diákokkal, akiket a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai vezettek be a cirkuszi világ kulisszái mögé. A tanórát Merklin Ferenc foglalta keretbe: cirkuszi témájú versekkel nyitotta és zárta a bemutatót. Kovacsics Bernadett a porondon lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok hátterét magyarázta el: esett szó súrlódásról és forgatónyomatékról is. Ezúttal a artisták szemléltették a jelenségeket.

Artisták szemléltették a fizika törvényeit
Fotó: Horváth Balázs

Sinkó Andrea a produkciók biológiai hátterébe nyújtott betekintést. Az állatok világnapja nem múlhatott el állatos produkciók nélkül: a legnagyobb tapsot a kosárlabdázó elefántok kapták. Az igazgató hangsúlyozta: a rémhírekkel ellentétben igenis léteznek felelős cirkuszi állattartók, akik élhető körülményeket tudnak teremteni gondozottjaiknak. Sikerük bizonyítékai a zebrabébik és a kis zebmár: egy zebra és egy szamár utódja. A cirkusz – amelyet a napokban választottak be Európa három legjobbja közé – vasárnap estig vendégeskedik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában