Civil

2018.07.08. 08:00

A csillagos ég volt a porpáciak úti célja

A többéves hagyományokat követve a közelmúltban ismét közös kirándulásra indultak Porpác lakói. Ezúttal a Bakony szépségeit vették célba.

Civil Tudósítónktól

Sok szép látnivalóban és gasztronómiai élményekben is része volt a csapatnak Fotó: Tóth Teodóra

A hagyományos (immár a sorban a hatodik) közös kirándulás a korábbiaknál sokkal messzebbre vezetett, mert a céljuk a csillagos ég volt! El is érték azt Bakonybélen, a Pannon Csillagdában, ahol a kirándulók megismerkedhettek az univerzum sok csodájával.

Rövid út közbeni piknik után Zirc városa következett, ahol az apátság templomában, a kimondottan a vendégek számára számára rendezett orgonahangversenyt élvezhették.

A szép zenei élmény és a látnivalók után Balatonfüreden vízre szálltak: a Jókai nosztalgiahajó fedélzetéről gyönyörködhettek a magyar tenger szépségében.

Sok szép látnivalóban és gasztronómiai élményekben is része volt a csapatnak Fotó: Tóth Teodóra

Innen pedig Balatonszőlősre vezetett a porpáci vándorok útja, ahol immár a gasztronómia oltárán áldoztak. A Vanyolai pincében hangulatos harmonikaszó mellett fogyasztották el jól megérdemelt vacsorájukat, miközben a jobbnál jobb Balaton-felvidéki borokkal is megismerkedtek.

Fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva azzal a reménnyel indultak haza, hogy a hatodikat követi majd a hetedik is a sorban: Porpác jövőre ismét útra kél! S hogy hova? – időben kiderül az is.

Tóth Teodóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!