Sajtótájékoztató

2019.07.18. 15:31

A Fidesz-KDNP nem indítja Koczka Tibort

Nem került a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei közé Koczka Tibor, a város jelenlegi alpolgármestere. A politikus csütörtökön sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját.

VN

Közgyűlés, Szombathely 2019.06.18 Molnár Miklós ,Illés Károly, Koczka Tibor, Dr. Puskás Tivadar Vas Népe/Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Koczka Tibor elmondta a 2014-es választásokon listavezetőként indult, majd a választókerülete szavazatai alapján bekerült a közgyűlésbe. Öt éven keresztül végezte a munkáját alpolgármesterként. Kiemelte: négy héttel ezelőtt jelentették be dr. Balázsy Péter megyei jegyzőt, mint polgármesterjelöltet az őszi önkormányzati választásokra, ám sem ő, sem a választókerületi elnök nem kereste meg a jövőre vonatkozóan. Hozzátette: elfogadja, hogy fiatalít a Fidesz és fiatalos lendületet vinne az önkormányzati munkába, azt azonban megfogalmazása szerint megalázónak és méltatlannak találja, hogy öt évnyi munka után nem köszönték meg a munkáját és zárták le a kérdést.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő közösségi oldalán reagált. Kifejtette, megdöbbenéssel értesült a mai sajtótájékoztatón elhangzottakról, mivel a közelmúltban egy kétórás beszélgetés során pontról pontra megbeszélték Koczka Tibor „fájdalmait”. Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy Koczka nem vett részt a Fidesz-KDNP szerdai jelölő gyűlésén, ahol ellenszavazat nélkül választották meg jelöltnek az 1. számú választókörzetben Horváth Gábort.

Dr. Hende Csaba végül aláhúzza: a Fidesz Szombathelyen erős és egységes, a képviselőjelöltjeink fő kiválasztási szempontja pedig az, hogy a jobboldali értékalapú elkötelezettség mellett ki – mennyit képes és tud tenni Szombathely fejlődéséért és az itt élő emberekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában