Hajsza az éjszakában

2019.09.19. 07:00

A Forma–1 világbajnokság idei 15. futama következik

A Forma–1 autós gyorsasági világbajnokság mezőnye Ázsiában folytatja a pontgyűjtést. Immáron tizenkettedik alkalommal köröznek éjszaka a pilóták Szingapúr utcáin.

Kelemen Attila

Sebastian Vettel az utóbbi két futamon némileg javított az idei formáján, az SF90-essel sorozatban másodszor dobogóra állhatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ugyan eddig 11 versenyt rendeztek a száguldó cirkusz első éjszakai versenyének otthont adó Szingapúrban, ám mégis csupán négy versenyző mondhatja el magáról, hogy pezsgőzhetett a dobogó legfelső fokáról: Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Nico Rosberg. Hogy csatlakozik-e hozzájuk új versenyző, arra van esély. Egyrészt az elmúlt két versenyen diadalmaskodó ferraris Charles Leclerc a lehető legjobb formában utazik az ázsiai városállamba. Másrészt a Red Bullnak mindig is kedvező utcai pályán Max Verstappen is megmutathatja, hogy mit tud a 20 lóerővel erősebb Honda motorral felvértezve. Mit szól ehhez Hamilton és Vettel?

Hamilton előnye Verstappennel szemben már csaknem 100 pont
Grafika: Kelemen Attila

A Szingapúri Nagydíj hétvégi menetrendje (magyar idő szerint):

Péntek, 10.30: első szabadedzés, 14.30: második szabadedzés.

Szombat, 12 óra: harmadik szabadedzés, 15 óra: időmérő edzés.

Vasárnap, 14.10: a verseny rajtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában