Kutrovits Andrea: Felejthetetlen ez az év

2019.09.10. 07:00

A kőszegi borkirálynő átadja a stafétát

Szeptember 27-én, a Kőszegi Szüret első estéjén ismét borkirálynőt választ a város. Még várják a jelentkezőket – a verseny nem a szépségről szól, rátermett, a szőlő és borok világa iránt érdeklődő 18 év feletti hölgy lehet a helyi borok hírvivője. A tavaly óta a címet viselő csepregi Kutrovits Andreát az élményeiről kérdeztük.

Tóth Kata

Középen Kutrovits Andrea, aki tisztségében rengeteg szép élményt szerzett az elmúlt egy évben

Fotó: Archív/VN/Orbán-Tóth Adrienn

– Felejthetetlen év van mögöttem. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy neveztem a versenyre, és szomorú vagyok, hogy ilyen hamar letelt az esztendő. Rengeteg élményben volt részem, nagyszerű programoknak – borbemutatóknak, borkóstolóknak, borversenyeknek, a Szőlő Jövésnek Könyve ünnepének – lehettem résztvevője, megfordultam külföldön is, és értékes emberekkel ismerkedtem meg. Külön örülök, amiért eljuthattam Vaihingen an der Enzbe, Kőszeg német testvérvárosába. Részt vettem az idei hölgyek bora választásban: ennek kapcsán elmondhatom, hogy fejlődött az ízlésem, már határozottabban kiérzem az ízeket, illatokat.

Középen Kutrovits Andrea, aki tisztségében rengeteg szép élményt szerzett az elmúlt egy évben
Fotó: Archív/VN/Orbán-Tóth Adrienn

És míg egy éve az édes, fehér balatonboglári muskotályt mondtam a kedvenc boromnak, ma a blauburger és a kékfrankos hazájában szívesen kóstolom a vöröseket. A borbemutatókon sokszor volt segítségemre a szakmai zsűri, a Borbarát Hölgyek Egyesülete pedig az első perctől befogadott, segítőkészek voltak. Továbbra is szeretnék a közösség része lenni – lelkesedett Kutrovits Andrea, és azt is elárulta, hogy a magánéletében „szerencsére” nem történt változás, a párja végig támogatta. Szép ruha, korona, finom borok, jó társaság, szakmai ismeretek elsajátítása és hatalmas élmény – így foglalta össze az elmúlt évét.

Andrea mindenkit bátorít a jelentkezésre, aki kedvet érez magában, hogy hasonlót éljen át. Mert aki megnyeri a játékos vetélkedőt, egy évig viselheti a királynőnek járó koronát és ruhát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában