hagyomány

2019.06.13. 07:00

A Középkori Vásárnap újra időutazásra hív

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik Csempeszkopácson a Középkori Vásárnapot. Immár 19. alkalommal várják a szervezők időutazásra a látogatókat.

Tersztyánszky Krisztina

19. alkalommal idézik fel a régi időket

Fotó: VN/Simon Erzsébet

Az ötletgazda, néhai Pungor Zoltán tanár úr minden bizonnyal büszke lenne szülőfalujának közösségére. Amit ő a millennium évében az önkormányzat közreműködésével elindított, azt azóta is töretlen népszerűséggel folytatják. Minden évben felidézik a régi időket az Árpád-kori Szent Mihály-templom tövében. Az idén is érkeznek a régióból mesteremberek, kézművesek, akik a helyszínen is alkotnak. A kulturált, önfeledt szórakozásról népzenészek, énekesek, táncosok, színjátszók, középkori harcosok és lovasok gondoskodnak. A színpadon és a küzdőtéren minden korosztály talál színvonalas programot.

19. alkalommal idézik fel a régi időket
Fotó: VN/Simon Erzsébet

Szentháromság vasárnapján, június 16-án délelőtt a falu lakói megkoszorúzzák a millenniumi emlékszobrot, majd a templomkertben 11 órakor ökumenikus istentiszteletet tartanak. Ebédet a sátras fogadókban tálalnak fel, délután két órakor pedig a vásári menet bevonulásával megnyitják a középkori forgatagot. Vásárzárás naplemente után lesz tábortűzzel, táncházzal. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában