Egyetemi pálya, Ady tér

2018.05.17. 08:00

A lakosság elé kerültek a szombathelyi fejlesztési tervek

A településrendezési terv módosításairól lakossági és partnerségi tájékoztatót tartott tegnap a szombathelyi önkormányzat.

Tersztyánszky Krisztina

Mátis Barna ismerteti a terveket Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

A tájékoztató célja, hogy az érintett lakosok és az önkormányzattal partnerségben lévő szervezetek értesüljenek a tervezett változásokról, amelyekről nyolc napon belül véleményt nyilváníthatnak.

Elsőként Mátis Barna építész szólt az ELTE SEK épülete mögötti parkoló és sport-udvar átalakításáról. A területen egy, a színvonalas egyetemi sportoktatást lehetővé tevő új sportpályát, futópályát és távolugró gödröt alakítanának ki. A tervnek része pihenőudvar és kerékpártároló is, ezekkel a fejlesztésekkel azonban az előírt negyven százalékkal szemben tíz százalékra csökkenne a terület zöldfelületeinek aránya. Ezért kell engedélyt kérni a rendezési terv módosítására.

Mátis Barna ismerteti a terveket Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

A másik, hosszabb távú elképzelés az Ady tér felújítási terve. Sütő Gabriella főépítészi irodavezető ismertette: a téren a turistabuszoknak építenek fogadóépületet, ezen kívül a nagy részét zöld park foglalja majd el. Ehhez is módosítani kell a rendezési tervet, mivel abban parkolóház szerepel a buszpályaudvar helyén. Végül módosításra szorul a településkép védelméről szóló rendelet is, mivel az abban szereplő reklámrendelet nem tartalmazza a választási törvényre való hivatkozást.

Az érdeklődők a turistabuszok parkolásáról, a börtön-épület sorsáról és arról kérdeztek, hogy a tervek megvalósulása mikorra várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában