felvonultak

2019.08.04. 21:29

A legszebb traktort is megválasztották

A közelmúltban különleges civil szervezet alakult meg Farkasfán. A Traktoros Baráti Kör Farkasfa tagjai a település búcsúnapján traktoros találkozót szerveztek, melyre meghívták az őrségi, valamint a határ menti szlovén falvak traktorosait.

Vas Népe

Kötélhúzóverseny a traktorral, a merész férfiak szó szerint is állták a sarat Fotó: VN/ Wülfinger Nóra

Vajda Nikolett-től, a Magyarországi Szlovének Szövetségének titkárától megtudtuk, öt családban beszélik a községben (Szentgotthárd településrészében) anyanyelvi szinten a szlovén nyelvet. Bár nem őslakos szlovénekről van szó, a beházasodott családtagok igyekeznek megőrizni nyelvüket, kultúrájukat, hagyományaikat. Természetesen szívesen részt vesznek a település civil szervezetei által rendezett programokon, amennyiben tehetik, segítik azok megszervezését.

Kötélhúzóverseny a traktorral, a merész férfiak szó szerint is állták
a sarat Fotó: VN/ Wülfinger Nóra

A település érdekessége, hogy temploma, melynek védőszentje Szent Anna és családja, 1999–2000-ben a kétezer éves keresztény jubileum és az ezeréves magyar kereszténység tiszteletére épült. A templom oltárképét Keller József festőművész készítette.

Doncsecz Tibor, Soós Tamás, Németh Kristóf és Németh Attila vezetésével a búcsúnapi rendezvény a traktorok felvonulásával kezdődött.

A határon átnyúló találkozót még érdekesebbé tette az előző napon lehullott nagy mennyiségű eső, a rendezvény helyszíne ugyanis alaposan felázott. Az időjárás a találkozó napján sem volt kegyes a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz. A program mindezek ellenére ügyességi és traktorhúzó versennyel folytatódott, megválasztották a legszebb traktort is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában