Hat könyvet írt a térség értékeiről

2019.01.20. 21:57

A Magyar Kultúra Lovagja címet vehette át Majthényi László

A Magyar Kultúra Lovagja címet vehette át Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a Falvak Kultúrájáért Alapítványtól a térség kulturális értékeinek megőrzéséért végzett több évtizedes tevékenységéért.

Merklin Tímea

Majthényi Lászlót Nick Ferenc üti lovaggá Fotó: VN/Garas Kálmán

A rendezvény a Stefánia Palotában volt szombaton, az érintetteket a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Nick Ferenc ütötte lovaggá. Majthényi László ifjúként szerkesztője volt a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola lapjának, majd a Magyar Nyugatnak. Részt vett a celldömölki nyomda megalapításában. A New York Egyetemen borbíráló vizsgát tett, tíz éve népszerűsíti a magyar borokat Európa nagyvárosaiban.

Majthényi Lászlót Nick Ferenc üti lovaggá Fotó: VN/Garas Kálmán

Húsz éve tagja a Vas megyei közgyűlésnek és elnöke a Közművelődési és Ifjúsági Bizottságnak, a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Tanácsnak és az Országos Idegenforgalmi Bizottságnak. Hat kötete jelent meg a megye kulturális értékeiről. – Meglepődtem a jelölésen, felemelő volt átvenni a címet. Az elmúlt húsz évben körülbelül háromszáz ember lett a Magyar Kultúra Lovagja – idén is az élet minden területéről: az operaénekestől a fafaragón át a nagykövetig –, jó érzés közéjük tartozni – tette hozzá Majthényi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában