Hosszú út

2019.07.07. 14:00

A meglévő kínálatot fűzik fel kerékpárútra

A főtérre gurult be csütörtökön este az a nemzetközi kerékpáros csapat, amely hét nap alatt tapasztalatokat gyűjt az osztrák–magyar határ mentén.

Tóth Kata

A Rozália-hegységből indult, a fraknói vár és a schwarzenbachi kelta falu érintésével érkezett a csapat a főtérre

Fotó: Ohr Tibor

Az osztrák–magyar határtérség nemzeti parkjai és natúrparkjai működnek együtt a PaNaNet hálózatban, amelynek célja Ausztria és Magyarország közös természeti örökségének megőrzése és bemutatása. Kiemelt törekvésük a védett területek programjainak közös továbbfejlesztése, olyan kínálat megalkotása, amelyben hét szakaszra, hét napra bontva kerékpárral és kenuval fedezhetik fel a látogatók a Dunától a Muráig húzódó Alpokalja térség 14 nemzeti és natúrparkját.

A Rozália-hegységből indult, a fraknói vár és a schwarzenbachi kelta
falu érintésével érkezett a csapat a főtérre

Az e heti túrán szervezetek képviselői vesznek részt, akik aktív működtetői, népszerűsítői lesznek az ökoturisztikai terméknek. Vissi András szervező elmondta: a meglévő kínálatot fűzik fel egy kerékpárútra, később foglalható utazási ajánlatként hirdetve. Az Írottkő Natúrpark egyike a program résztvevőinek.

– Régóta célunk, hogy az egyre erősödő osztrák aktív turisztikai kínálat betérjen Magyarországra, Kőszegre, ezért is veszünk részt számos osztrák–magyar kezdeményezésben – fogalmazott Básthy Béla, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke, Kőszeg alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában