Fontos az oktatás

2019.06.07. 07:00

A pedagógusokra Sárváron is figyelnek

Pedagógusnap alkalmából Sárvár oktatási intézményeinek dolgozóit köszöntötték a városházán.

Pajor András

Brecska Árpád műszaki szakoktató átveszi a Gárdonyi-érdemérmet Kondora Istvántól

Fotó: Pajor András

– Bár a sárvári oktatási intézményeknek nem a város a fenntartója, a tulajdonosi felelősség tudatában jelentős összegeket fordítanak az iskolák felújítására és korszerűsítésére – mondta ünnepi beszédében Kondora István polgármester.

A sárvári képviselő-testület pedagógusnap alkalmából Kanizsai Orsolya Érdemérem kitüntetést adományozott Fülöpné Zámbó Anikónak, a Sárvári Csicsergő Óvoda óvodapedagógusának, Tendliné Hajas Erzsébetnek, a Sárvári Vármelléki Óvoda óvodapedagógusának és Molnár Lászlónénak, az óvoda óvodapedagógusának nyugdíjba vonulása alkalmából; valamint Csempesz Gyulánénak, a Sárvári Cseperedő Bölcsőde kisgyermeknevelőjének.

Brecska Árpád műszaki szakoktató átveszi a Gárdonyi-érdemérmet Kondora Istvántól
Fotó: Pajor András

Gárdonyi Géza Érdemérem kitüntetést adományozott dr. Horváth Péternének, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanárának, Barabásné Ondrus Erikának, a Szent László Katolikus Általános Iskola tanítójának, Brecska Árpádnak, a Barabás György Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola műszaki szak­oktatójának, Simonné Keszei Anitának, a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola középiskolai tanárának, Erősné Szabó Ágnesnek, a Sárvári Gárdonyi Géza általános Iskola pedagógusának és Zsámár Csabánénak, az iskola gyógypedagógusának.

Közszolgálati Érdemérem kitüntetést adományozott Németh Miklósnénak, a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája kisegítő dolgozójának és Tóth Krisztina Erzsébetnek, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola iskolatitkárának.

Az intézmények által odaítélt Barabás György Emlékérmet vehetett át a Tinódi Sebestyén Gimnázium két pedagógusa, Pernecker Csilla magyar-ének szakos tanár és Bognár Nóra angol-biológia szakos tanár, valamint Németh Gézáné, a Gárdonyi Általános Iskola tanítója és Bodorkós Andrásné, a Nádasdy Általános Iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára. Ezzel a díjjal Barabás György egykori ismert iskolaigazgatónak állítanak emléket, a bronzplaketteket Gaál Tamás szobrászművész készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában