Újabb részletek

2020.02.07. 20:04

A rendőrségre egyelőre nem érkezett feljelentés a médiaközpont-ügyben

A rend­őrségre nem érkezett feljelentés a Szombathelyi Médiaközpontnál lefolytatott felügyelőbizottsági vizsgálat megállapításai miatt. Az ügyvezető igazgató tegnap közleményt adott ki, amelyben nem cáfolta a lapunkban megjelent információkat. Ügyvédet is megkérdeztünk.

Vas Népe

Feljelentést tett dr. Nemény András polgármester

Fotó: VN

Mint arról beszámoltunk, a Szombathelyi Média­központ Nkft.-nél januárban lefolytatott felügyelőbizottsági vizsgálat során két szállodai tartózkodás és a céges bankkártya (egy alkalommal) magáncélra történő használata is terítékre került. A vizsgálati jegyzőkönyv kézhezvétele után dr. Nemény András polgármester soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el a médiaközpontnál.

Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont Nkft. ügyvezető igazgatója tegnap sajtóközleményben reagált. Abban nem cáfolta az általunk leírtakat, de megjegyezte: annak eldöntése, hogy a jegyzőkönyvben foglaltaknak milyen következménye lesz, a szombathelyi közgyűlés feladata.

Megkerestük dr. Horváth Ákos Milán ügyvédet, aki a Büntető Törvénykönyvből idézve elmondta: „aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.” Hozzátette: ha tehát egy gazdasági társaság vezető tisztségviselője a rendelkezésére bocsátott bankkártyán szereplő pénzösszeget (idegen dolog) saját céljára használja fel (azzal sajátjaként rendelkezik), akkor elköveti a sikkasztás bűncselekményét, mely akár kettő évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ha az kisebb értékre (50.000-500.000 Ft) történik.

– A konkrét büntetést persze mindig az eset összes körülményeinek a figyelembevételével szabják ki, a büntetőbíróság figyelemmel kell, hogy legyen például az elkövető előéletére, az esetleges beismerésére, megbánására, vagy a kár megtérítésére. Fontos kiemelni, hogy a kár megtérítése a konkrét esetben nem büntethetőséget kizáró ok, pusztán enyhítő körülmény, mint ahogy annak minősülhet az arra való hivatkozás is, hogy valaki haláleset miatti zaklatott lelkiállapotban van – jegyezte meg.

A Médiaközpontról szóló cikkünk egyébként bejárta az országos sajtót is. Az előzményekről itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában