Természetes "koncertterem"

2019.05.20. 07:00

A Ság krátere koncerteknek való

Az idén 40. születésnapját ünneplő város nagy rendezvényei között fontos helye van az Alsósági Tavaszi Napoknak. A program az idén mintha óvatosan a tavaszt hozta volna el. A harmadik napon, vasárnap délután kráterhangversenyre hívták a közönséget. Az idősebb generációknak nosztalgia, a fiatalabbnak új, izgalmas esemény.

Vas Népe

Mi szemnek és fülnek ingere: vasárnap fúvósok muzsikáltak a hegy gyomrában

Fotó: Szendi Péter

Az Alsósági Tavaszi Napok – amely az idén is a celldömölki önkormányzat, az alsósági-izsákfai önkormányzat és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésében jött létre – már kialakult koreográfiával bír. Az idén is felléptek itt alsósági óvodások, iskolások, voltak zenés-táncos programok, koncertek (többféle ízlésnek megfelelően) nem maradt el a főzőverseny (Alsósági Fakanál), az ökumenikus istentisztelet és a labdarúgótorna sem.

Mi szemnek és fülnek ingere: vasárnap fúvósok muzsikáltak a hegy gyomrában
Fotó: Szendi Péter

A vacsorához is megint szólt a nóta. Aki pedig vasárnap délután följutott a Ság hegy semmi mással össze nem téveszthető kráterébe, fúvószenét hallgathatott az amfiteátrumszerű térben. Pálné Horváth Mária, a KMKK igazgatója elmondta: újraépítik a régi hagyományt. Egyszer már megpróbálták, akkor az időjárás nem volt kegyes. Most Szombathelyről, Ajkáról és Mosonmagyaróvárról jöttek fúvósok, reméljük, jönnek máskor is. És persze majd az idén nyáron is dobszóval tölti meg a krátert az Ataru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában