A legnépszerűbb esküvői fotók

2019.01.24. 07:00

A szerkesztőségben átadtuk a nyereményeket Az Év Párja verseny legjobbjainak

A decemberben és januárban zajló versengésben több mint 13 ezer szavazat érkezett be az olvasóink által beküldött esküvői fotókra. A szavazás január 13-án éjfélkor lezárult, a nyereményeket tegnap adtuk át a legnépszerűbb pároknak.

Tersztyánszky Krisztina

Fotók: Horváth Balázs

A legtöbb voksot, szám szerint 1774-et a vönöcki Manganelli Barbara és férje, Bodor Tibor tudta összegyűjteni. Így ők nyerték a két éjszakára szóló ajándékutalványt Badacsonyba, a Hotel Bonvino Wine & Spa szállodába.

A szomszédos falvakban felnőtt Barbi és Tibor négy évi együttjárás után szeptember 26-án keltek egybe a vönöcki evangélikus templomban és a művelődési házban. A nyolcszáz lelkes faluban nagy esemény az esküvő, ritkán van rá példa. Barbara – a férj beleegyezésével – úgy döntött, hogy megelőzendő a sok hivatali hacacárét, az esküvő után is megőrzi szép, olasz ősöktől örökölt vezetéknevét. A versenyre beküldött kép a templomban készült az ifjú párról – nevetve mondják, hogy azért, mert csak ez készült el. A többi fényképet még azóta sem kapták kézhez.

Fotók: Horváth Balázs

Barbiék december közepén jelentkeztek a versenyre, és sokáig nem is remélték, hogy az élvonalban végeznek. Szerencsére sok ismerősük van, Tibor korábban Cellben focizott és Barbi is a városban dolgozik, egy kávézóban. Mozgósítottak mindenkit, akivel csak találkoztak, s abban is biztosak, hogy a faluból, akinek csak van Facebook-profilja, az mind szavazott rájuk. Örült a család, főleg a nagymama, amikor meglátták őket lapunk címlapján. Barbiék gratuláltak a második helyezett párnak is, hiszen csak egy hajszálon múlott, hogy nem fordítva alakult a végeredmény.

Tibor azt mondja, mostanában kijut nekik a jóból. Novemberben Cipruson voltak nászúton, január elején pedig Tibor főnöke hívta meg őket egy gyenesdiási kiruccanásra. Barbi pedig hajlik rá, hogy a kétnapos badacsonyi wellnesshétvégével se várják meg a nyarat. A fiatalok Barbara szüleinél laknak, és vágynak rá, hogy szerelmüket mielőbb egy baba érkezése koronázza meg.

Az első helyezettektől mindössze kilenc szavazattal maradt le a kőszegi Ráduly Veronika és férje, László, nyereményük egy 15 ezer forintos vacsora a Daniel & Frére Étteremben. Veronikáék már a középiskolában osztálytársak voltak, aztán pár év kihagyás után, 2012. novemberében kezdték újra az egymással való, ezúttal már közelebbi ismerkedést. Tavaly június 16-án, Kőszegen házasodtak össze a Jézus Szíve-templomban. A menyasszony számára nem volt kétséges, hogy lánykori nevét leteszi, és ezentúl, ebben az egyszerű változatban Lászlóét használja. A díjnyertes fotó Acsádon, egy barátjuk levendulaföldjén készült, ami éppen akkor virágzott. A legtöbb fotó ott készült az esküvő napjának délelőttjén, barátjuk nagy büszkeségére.

Szoros verseny volt: a második helyen Ráduly Veronika és férje, László, Kőszegről. Balról: Németh Balázs Fotó: Szendi Péter

László Lukácsházán, az ampullagyárban dolgozik, mellette szabadidejében amatőr meteorológiai megfigyeléseket végez. Veronika pedig Lutzmannsburgban, egy szállodában tevékenykedik vendéglátósként. A fiatalasszony karácsony másnapján figyelt fel a vaol.hu oldalon megjelent felhívásra, és ő döntötte el: miért ne éljenek a lehetőséggel?

– Nem a nyeremény volt a fő szempont a számunkra, hanem hogy megmutassuk magunkat – vallják. – Azért a vége felé, amikor már elhagytuk az ezer szavazatot, kezdett jönni az adrenalin. Sok embert mozgósítottunk. Összefogott az egész város. Jó kis verseny volt. Szorítottunk egymásért, mi is szavaztunk az élmezőnyben állókra. László és Vera egy sorházban vásároltak lakást, készen állnak rá, hogy elindítsák a babaprojektet.

A harmadik helyezett már elindult ezen az úton: Móriczné Harcz Adrienn és férje, Norbert nem tudtak jelen lenni a díjátadáson, ugyanis pici babájuk van. Az ő nyereményük tízezer forintos vacsorautalvány a Palace Bistro & Clubba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában