Vigyáznak a kastélyra

2019.06.19. 07:00

A teljes épületkomplexum vagyonkezelője lett Körmend

Továbbra is kiemelten fontos a körmendi önkormányzatnak, hogy a Batthyány-kastélyegyüttest, a hozzá tartozó többhektáros parkot, valamint mindazt a kulturális és természeti értéket, ami ehhez kapcsolódik, megőrizze és megújítsa.

Markó Petra

Az épületegyüttes megőrzésére, megújítására törekszenek

Fotó: Unger Tamás

 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag támogatták a kastély azon épületeinek vagyonkezelésbe vételét, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Vagyonke­zelő Zrt.-hez tartoztak. Ilyen a Batthyány Örökségközpont, a narancsházak és a régi várkert melletti tanműhely épületei. A jóváhagyásnak köszönhetően mostantól a teljes kastélynak és a hozzá tartozó várkertnek vagyonkezelője lett az önkormányzat.

Az épületegyüttes megőrzésére, megújítására törekszenek
Fotó: Jámbor Tamás

Arról is tartózkodás és nem szavazat nélkül döntöttek a képviselők, hogy a Dr.Batthyány-Strattmann László Múzeum fejlesztésére újabb pályázatot adnak be. A Kubinyi Ágoston-programban minden évben részt vesz az önkormányzat, az idén 30 milliós támogatásra nyújtanak be kérelmet. Az összegből a város tovább szeretné fejleszteni és bővíteni a múzeumban megtekinthető állandó kiállításait.

Egy másik pályázatból a múzeumi raktárhelyiségek állagvédelmét szeretnék megoldani a kulturális örökség megóvása érdekében, valamint olyan bútorokat beszerezni, amelyek az állományvédelmi előírásoknak megfelelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában