A mozgásé volt a főszerep

2019.09.08. 12:16

A természetjárás ünnepén

Faültetéssel zárták a résztvevők az aktív turizmust is tárgyaló alpannonia® konferenciát. Szombaton a mozgásé volt a főszerep Kőszegen és környékén: természetjáró, outdoor fesztivállá alakult a Bakancsos találkozó.

Tóth Kata

Fotó: VN/Kaszás Anett

A turizmus ágazatot, valamint Kőszeg és az Írottkő Natúrpark turisztikai fejlesztési irányait és lehetőségeit tárgyaló alpannonia® konferencia után pénteken a projektben érintett polgármesterek közül Christian Vlasich lékai, Virág János lukácsházi, Joó Tamás kőszegdoroszlói, Huber László kőszegi és Vlasich Krisztián csepregi polgármester, valamint Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere a térség erdeiben is honos fákat ültetettek az alpannonia játszótér mellett, pótolva az elmúlt években elpusztult lucfenyőket.

Fotó: VN/Kaszás Anett

A faültetésben közreműködtek az Írottkő Natúrparkért Egyesület, a Geschriebenstein Naturpark Rechnitz és a Gesztenyekék Egyesület képviselői. Szombaton túraajánlatokkal, egyéb outdoor programokkal, attrakciókkal várták az érdeklődőket a természetjáró szervezetek Kőszegen és térségében. A kőszegi várárokba kitelepült az Alpokalja kalandparkja, családi hétpróba és ugrálóvár fogadta a gyerekeket, felnőtteket. A Jurisics téren oldalkocsis gokartokat, e-rollereket és prémium bicikliket próbálhattak. Este először a Flirt Band, majd Auth Csilla énekesnő lépett fel a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában