a legfiatalabb vasi város

2019.08.17. 17:08

A várost és az államalapítást ünnepli ma Jánosháza

Zenés színielőadás, kiállítások, kenyéráldás és koncertek Jánosházán: a legfiatalabb vasi városban már szombaton az államalapításra emlékeztek és a város napját ünneplik.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Felújította, kibővítette és ismét sikerrel vitte színre Attila földjén című darabját a Jánosházi Amatőr Színtársulat. A színpadi zenés előadás István királlyá koronázásával, aztán a himnusszal zárult.

A darab rendezője, Illés Zsuzsa Tamási Áront idézte, a hazáról írt gondolatait.

Több kiállítás is nyílt a város napján.

A helyi honismereti egyesület Mesélő történelem című kiállítása a Ritter múzeumban látható a Rákóczi emlékév alkalmából. Az egyesület elnöke, Bors Géza saját gyűjteményéből válogatott az emlékévre, a megnyitón pedig II. Rákóczi Ferencről beszélt a népes hallgatóságnak. A tárlat novemberig biztosan látogatható.

Közben grafit- és szénrajzok kerültek paravánokra a művelődési ház aulájában: Sámson Dóra rajzain portrék, állatok köszönnek vissza. Elmondta, a rajzolás hobbi marad számára, erdőmérnöknek tanulna majd tovább.

 

Jánosháza szlovákiai testvértelepüléséről is érkeztek vendégek a városnapra és gyakorlatilag szerte az országból, hiszen osztálytalálkozót szerveztek az ötven éve a jánosházi általános iskolában végzett három osztálynak.

– Magunkat ünnepeljük, a megye legifjabb, feltörekvő városát. Sokan úgy látják, hogy fejlődik a város, ezt az utat szeretnénk megtartani – mondta Kiss András polgármester. Előre tekintve hangsúlyozta, hogy igyekeznek minden pályázati lehetőséget kihasználni, hiszen nagy terveik vannak: idősek otthona és bölcsőde kialakítása, a vár rekonstrukciója is cél, a legnagyobb lélegzetvételű dolog pedig az ivóvízhálózat rendbetétele lenne – sorolta a hatéves város következő esztendőiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában