elhivatottak

2018.08.17. 18:12

Átadták az osztrák ADA-cégcsoport bútorgyártó üzemcsarnokát Körmenden

Felavatták a kárpitos bútorok, ágyak és matracok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó ADA Hungária Bútorgyár mintegy 1,2 milliárd forint költséggel épült üzemcsarnokát pénteken Körmenden.

MTI

Az osztrák ADA-konszern összesen 5,2 milliárd forintot fordít a Magyarországon (Körmenden, Zalaegerszegen és a Zala megyei Nován) működő üzemeinek bővítésére. A fejlesztéssel a már meglévő 1300 munkahely mellett további százat hoznak létre – emelte ki köszöntőjében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hozzátette, hogy a projekteket a magyar kormány 1,05 milliárd forinttal támogatja. Az ADA-konszern döntésében – mely szerint a fejlesztéseket Magyarországon valósítja meg – az is közrejátszott, hogy a magyar gazdaság van olyan erős, hogy előállítsa azokat a forrásokat, amelyekkel az országban lehet tartani a kulcsfontosságú beruházásokat – hangsúlyozta az államtitkár.

Vas megye kiemelt célpontja azon törekvéseknek, hogy világszínvonalú ipar telepedjen le a térségben, a helyiek pedig számíthatnak a kormány további támogatására – mondta.

Szabó Ferenc, az ADA Hungária Bútorgyár Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a körmendi csarnokbővítés központjában az ADA fejlesztőrészlege áll.

 

Kifejtette, hogy a körmendi bútorgyárban 35 fős csapat foglalkozik termékfejlesztéssel, az elmúlt évben összesen 80 új ülőbútort-modellt fejlesztettek ki. Az új csarnokrészben tágasabb, igényesebb környezetben tudják végezni munkájukat – ismertette. Az infrastruktúrafejlesztést az tette szükségességé, hogy az elmúlt években sikeres volt a szállodák, hotelek ADA-bútorokkal való berendezése és a következő években is ennek az üzletágnak a dinamikus növekedésére számítanak – tette hozzá.

Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében elmondta: az ADA Hungária Bútorgyár Kft. megalakulása óta eltelt 26 év azt bizonyította, hogy a tulajdonosi kör elhivatott magyarországi befektetéseinek fejlesztése mellett.

A 7500 négyzetméteres épület emeletén 1200 négyzetméteren az irodákat alakítottak ki, a földszinti készáruraktár területe 1300 négyzetméter, az alapanyagraktár és a fejlesztés területe pedig közel 5 ezer négyzetméter.

Az osztrák anyavállalat 1992-ben alapította meg első külföldi leányvállalatként az ADA Hungária Bútorgyár Kft.-t. A cég folyamatosan fejlődött, mostanra az egyik legnagyobb hazai bútoripari vállalattá, a legnagyobb kárpitosbútor-gyártóvá vált.

Az ADA-cégcsoport Ausztriában, Magyarországon és Romániában rendelkezik termelő kapacitással. Évente 41 ezer bútort készítenek, ezek 97 százalékát exportálják, az ADA magyar telephelyeit átlagosan hetente 90 kamion hagyja el.

A körmendi ADA Hungária Kft. elsősorban kárpitozott bútorok, ülőgarnitúrák, ágyak, étkezősarkok gyártására specializálódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!